A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Цифровізація освіти – пріоритет МОН у розвитку дистанційного навчання

Дата: 11.05.2021 16:05
Кількість переглядів: 267

Ключовими завданнями МОН є затвердження Концепції цифрової трансформації освіти і науки, та підвищення рівня цифрової компетентності педагогічних працівників.

Затвердження Концепції цифрової трансформації освіти і науки – один із пріоритетів МОН на 2021 рік. Про це заявили у МОН під час онлайн-сесії щодо дистанційної освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти.

Цифровізація освіти – один із пріоритетів МОН розвитку можливостей дистанційного навчання. Тому з-поміж ключових завдань для нас на 2021 рік є затвердження Концепції цифрової трансформації освіти і науки, забезпечення закладів освіти цифровою інфраструктурою, розвиток Всеукраїнської школи онлайн, модернізація державного електронного журналу та підвищення рівня цифрової компетентності педагогічних працівників, – зазначив Сергій Шкарлет.

Крім того, у Державному бюджеті за ініціативою Міністерства цифрової трансформації на 2021 рік передбачено субвенцію місцевим бюджетам на підвищення доступності широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості. Водночас Сергій Шкарлет зауважив, що підключення ЗЗСО до якісного та швидкісного Інтернету є безпосереднім обов’язком засновників таких закладів і має здійснюватися коштом коштів місцевих бюджетів.


« повернутися

Вхід для адміністратора