A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Онлайн-вебінар  на тему: „Формуванння національної свідомості, патріотичних почуттів учнів засобами національно-патріотичного виховання в роботі педагога-організатора”

Дата: 28.02.2024 16:23
Кількість переглядів: 20

28.01.2024   КУ „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників” проведено вебінар  для педагогів Виноградівської  громади на тему: „Формуванння національної свідомості, патріотичних почуттів учнів засобами національно-патріотичного виховання в роботі педагога-організатора”.

В умовах українських реалій, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання учнів.

Директорка центру Віра Столець звернула увагу  учасників вебінару на  те, що патріотизм – це одна із якостей людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, змушуючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї батьківщини.

Педагог-організатор Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Аліса Штефан  звернула увагу присутніх на те, що  патріотичне виховання – це планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму, тобто доброго ставлення до Батьківщини. 

Виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих на посилення патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностях. На прикладі власного досвіду,   Аліса Штефан розкрила учасникам вебінару як здійснюється  патріотичне виховання у їхній школі  під час проведення навчальних занять, через систему виховних заходів, гурткову роботу, проведення екскурсій.Таке виховання включає розвиток любові до своєї країни, національної самосвідомості й гідності; дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; відповідальності за природу; потребу зробити свій внесок у долю Батьківщини; інтерес до міжнаціонального спілкування; прагнення праці на благо рідної країни, її народу.

        Колеги, щиро вдячні вам за участь у  вебінарі, за бажання професійно зростати! Бажаємо всім мирного неба,  щастя та творчих успіхів!

 Живемо, працюємо, навчаємось!


« повернутися

Вхід для адміністратора