A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Онлайн-вебінар на тему:„ Комунікативна компетентність педагога”

Дата: 01.03.2024 17:35
Кількість переглядів: 14

01.03.2024 року   КУ „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників” проведено вебінар  для педагогів Виноградівської  громади на тему: „ Комунікативна компетентність педагога”.

       Комунікативна компетентність – це здатність встановлювати і підтримувати необхідні контакти з оточуючими людьми, певна сукупність знань, умінь та навичок, що забезпечують ефективне спілкування, передбачають уміння змінювати глибину і коло спілкування, розуміти й бути зрозумілим для партнера у процесі спілкування.  Вона формується в умовах безпосередньої взаємодії, оскільки є результатом досвіду спілкування між людьм. Директорка центру Віра Столець звернула увагу  учасників вебінару на  те, комунікативна компетентність являє собою структурний феномен, що містить як складові цінності, мотиви, установки, так і соціально-психологічні стереотипи, знання, уміння й навички. Так само як і будь-яка з професійних компетенцій, комунікативна компетенція вчителя визначається мінімум трьома складовими:

  • когнітивною (що фахівець знає з цього питання);
  • операційною (як фахівець реалізує свої знання на практиці);
  • мотиваційною (як фахівець ставиться до певної сфери власної діяльності).

Ці складові виявляються під час професійної взаємодії вчителя на різних рівнях:

  • учитель — учень;
  • учитель — учитель;
  • учитель — адміністратор.

Також було звернуто увагу на те що, комунікативна компетентність являє собою синтез теоретичних і практичних знань із реалізації управлінської, інформативної, емотивної, фатичної функцій у процесі спільної діяльності.

                            Ми навчаємося не для школи, а для життя.

                                                                                                Сенека Молодший

        Колеги, щиро вдячні вам за участь у  вебінарі, за бажання професійно зростати! Бажаємо всім мирного неба,  щастя та творчих успіхів!

Живемо, працюємо, навчаємось!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора