A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Онлайн-вебінар на тему:„ Формування здоров’язбережувальної компетентності учасників освітнього процесу”

Дата: 07.03.2024 16:06
Кількість переглядів: 10

07.03.2024 року   Комунальною установою „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників” проведено вебінар  для педагогів Виноградівської  громади на тему: „ Формування здоров’язбережувальної компетентності учасників освітнього процесу”.

        Проблема здорового способу життя, збереження та зміцнення здоров’я особистості дедалі частіше стає предметом наукових досліджень у педагогічній, медичній, соціологічній, валеологічній та психологічній науках.

Формування культури здоров’я у вчителів є вкрай важливим завданням на сучасному етапі розвитку системи освіти в Україні. Оволодіння педагогом життєвими навичками, соціально-психологічними компетентностями забезпечують його здоровий і продуктивний спосіб життя, адекватнее сприйняття навколишнього світу, ефективну міжособистісну взаємодію, здатність до творчої та продуктивної діяльності. Важливим завданням також для педагога є турбота про власне здоров’я та формування його культури.

          Директорка центру Віра Столець звернула увагу  учасників вебінару на  те, що культура здоров’я педагога є невід’ємною складовою загальної культури особистості, впливає на формування нею певного рівня знань, умінь, навичок з питань формування, збереження, відтворення та зміцнення власного здоров’я і характеризується високим рівнем культури поведінки стосовно здоров’я оточуючих. У свою чергу розвиток здоров’язберігаючих компетенцій педагога забезпечує успішність педагогічної взаємодії та впливає на емоційне та психологічне благополуччя вчителя. Тому одним із завдань системи освіти є створення умов та мотивації педагогів до формування здоров’язберігаючих компетенцій, що забезпечать орієнтацію на здоровий спосіб життя, вдосконалення особистості, сприятимуть зміцненню організму.

Учасники вебінару мали можливість ознайомитись з  методикою проведення майстер-класу „Компетентнісно орієнтоване навчання на засадах Нової української школи”.

              Вчити себе самого – благородна справа, але ще більш благородна – вчити інших; до речі, останнє куди легше.

 Марк Твен 

       

Колеги, щиро вдячні вам за участь у  вебінарі, за бажання професійно зростати! Бажаємо всім мирного неба,  щастя та творчих успіхів!

Живемо, працюємо, навчаємось!

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора