A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри заступників керівників закладів освіти з виховної роботи

Дата: 12.03.2024 10:54
Кількість переглядів: 8

12.03.2024 року  на базі  КУ „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників” відбулося засідання кафедри заступників  керівників  закладів освіти з виховної роботи  на тему: Тренінг для педагогів „ Як горіти і не вигорати”.

 Мета заходу: Здійснити профілактику стресів у педагогічному середовищі.

Педагог – довірена особа суспільства, якій воно ввіряє найдорожче і найцінніше – дітей, свою надію, своє майбутнє. Доля дітей в руках педагога, в його золотому серці, він має бути джерелом радісного пізнавального і морального зростання своїх вихованців. Жодна інша професія не ставить таких вимог до людини. Люди цієї справи зобов’язані бути яскравими, неповторними особистостями, носіями загальнолюдських цінностей, глибоких і різноманітних знань, високої культури. Директорка центру Віра Столець акцентувала увагу на те що діяльність педагога - це всякий раз вторгнення у внутрішній світ вічно мінливого, суперечливого, що зростає. Потрібно завжди пам'ятати про це, щоб не поранити, не зламати незміцнілий паросток дитячої душі. Ніякими підручниками не можна замінити співдружність педагога з дітьми.

Дудаш Еріка Іванівна, заступник директора з виховної роботи Підвиноградівської ЗОШ І-ІІІ ст., наголосила присутнім  не те що, педагога називають інженером людських душ, архітектором характеру, лікарем хвороб росту, тренером інтелекту і пам'яті... Цей список можна продовжити.

 І все це - чиста правда. Тільки, на відміну від інших професій, педагогам не дано відразу насолодитися плодами своєї праці. Провела  надзвичайний тренінг для педагогів „ Як горіти і не вигорати”. Під синдромом емоційного вигорання розуміють емоційне виснаження та спустошення, спричинене власною роботою. Він розвивається на тлі хронічного стресу, призводить до виснаження емоційно – енергетичних і особистісних ресурсів людини.  Еріка Дудаш  під час тренігу провела з колегами ваправу „Асоціаціі”, ознайомила з факторами, сприяють розвитку синдрому емоційного вигорання. Акцентувала увагу на  симптомах «професійного вигорання». Ну і звичайно всі колеги мали можливість визначити свій рівень професійного вигорання,  заповнюючи опитувальник для педагогів «Мій рівень професійного вигорання». Провела вправи “Баланс реальний i бажаний”,  „Ромашка” та інші. Всі колеги отримали рекомендації щодо профілактики емоційного вигорання. Підсумовуючи роботу Еріка Дудаш запевнила: дамо ми можливість завітати до нас синдрому професійного вигорання чи ні — залежить більшою мірою саме від нас.  Завершила тренінг словами: «Я — щаслива людина. Ви теж. Ми — красиві, здорові, розумні, добрі. Ми маємо мету, до якої прямуємо. І кожен, і кожна несуть у своєму серці мрію».

             Шановні колеги, щиро Вам дякуємо за вашу кропітку щоденню працю! Ми цінуємо  Вас і  ваш внесок в  професійний розвиток.  Бажаємо вам енергії, сил, терпіння, удачі і нових професійних успіхів.

                                             Живемо, працюємо, навчаємось!


« повернутися

Вхід для адміністратора