A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів географії

Дата: 26.03.2024 15:42
Кількість переглядів: 11

26.03.2024 року на базі КУ „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників” відбулося засідання кафедри вчителів географії на тему: «Формування культурної компетнтності на уроках географії в НУШ»

Одне із провідних завдань освіти – становлення  культури особистості, як найважливішої умови її самоорганізації і саморозвитку.  

Консультантка центру Свищо Світлана Михайлівна  акцентувала увагу на специфіку формування культурної компетентності, а також на естетично-ціннісне ставлення до навколишнього світу як індикатора культурної  компетентності  учнівства.

Світлана Михайлівна, розтлумачила  сутність поняття «компетентність» та «культурна компетентність», «естетична цінність», та  окрему увагу  приділила практичним-кейсам.

Культурна компетентність – це дійсно складний феномен, який передбачає усвідомлення цілісної картини світу і власної культурної ідентичності, обізнаність у сфері культури; креативний розвиток і творче вираження ідей, досвіду та емоцій впродовж життя; ціннісне і толерантне ставлення до культурних відмінностей, осягнення соціальних та економічних можливостей культурної діяльності.

Головним аспектом у розвитку культурної компетентності є уміння розуміти інших, спілкуватися й ефективно взаємодіяти з людьми через культуру.

Отже, наше засідання буде корисне для вчителів творчих та готових до змін.  

Щиро вдячні всім, хто взяв участь у засіданні та продовжує вдосконалювати свою професійну майстерність, які ніколи не зупиняються на досягнутому та завжди прагнуть до кращих результатів. Бажаємо вам старанних і вдячних учнів, особистого успіху, фінансової стабільності, та мирного неба!


« повернутися

Вхід для адміністратора