A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів іноземних мов

Дата: 04.04.2024 16:48
Кількість переглядів: 15

04.04.2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося засідання кафедри вчителів іноземних мов на тему: «Особливості викладання англійської мови  у контексті НУШ. Удосконалення навичок читання і аудіювання на уроках англійської мови».

Консультантка Центру Оксана Роман обговорила з учасниками засідання теоретичні аспекти викладання англійської мови в умовах НУШ.

Сучасне викладання в НУШ відрізняється від підходів, що застосовувалися раніше. По-перше, це відхід від авторитарного стилю роботи, коли вчитель є основним джерелом інформації. По-друге, мета навчання – не оцінка за вивчену тему, а активні знання та їх практичне застосування.

Крім того, учитель стає ментором для учнів, час від часу коригуючи перебіг роботи  та створюючи умови для учня, щоб він розвивав життєві уміння засобами англійської мови.

На практичній частині засідання кафедри Марина Василівна Любка, вчителька англійської мови Олешницької ЗОШ І-ІІІ ст., виступила перед колегами із темою «Удосконалення навичок аудіювання на уроках англійської мови». Педагогиня акцентувала увагу на важливості такого виду мовленнєвої діяльності, як аудіювання, окреслила основні  труднощі при його навчанні та виокремила системи вправ для навчання аудіювання. Крім того, Марина Василівна, не тільки поділилася вправами, які використовує в своїй педагогічній діяльності, а і залучила всіх учасників засідання до відпрацювання навичок аудіювання, виконавши вправу “fortunately-unfortunately” та, звісно ж, до улюбленого виду діяльності своїх учнів, співу.

А своїм практичним досвідом з розвитку навичок читання на уроках англійської мови поділилася вчителька Фанчиківської ЗОШ І-ІІІ ст. Біла Олена Юріївна, яка продемонструвала колегам не тільки вправи для розвитку читання, які вже використовує в своїй роботі, а і ті, які лише планує імплементувати в свою діяльність, що говорить про те, що педагоги Виноградівської громади постійно вдосконалюють свою педагогічну майстерність!

Щиро дякуємо всім учасникам засідання за виділений час, можливість, а головне бажання приєднатися до нашого засідання! Живемо, працюємо, навчаємось!


« повернутися

Вхід для адміністратора