A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів зарубіжної літератури

Дата: 05.04.2024 15:29
Кількість переглядів: 12

 

5 квітня 2024 року на базі КУ „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників” відбулося засідання кафедри вчителів зарубіжної літератури на тему: “Сучасні способи урізноманітнити урок зарубіжної літератури”.

Мета заходу: ознайомити присутніх із сучасними цікавими та дієвими формами й методами роботи на уроках зарубіжної літератури; поділитися новинками в галузі інноваційних технологій, які стануть невід’ємними помічниками вчителя при підготовці до уроку.

Консультантка Центру, Нюл Олеся Юріївна, виокремила важливі моменти при викладанні зарубіжної літератури:

- зв’язок із реальним життям;

- у центрі уваги не лише теорія;

- читання - це корисний вклад до самопізнання;

- сучасний креативний підхід до уроку.

Наголосила: “ Слід цікавитися молодіжними трендами! Згодом використати ці знання, щоб раціонально та гармонійно вкласти їх в урок”.

Олеся Юріївна довела важливість використання прийому  “манги” на уроках зарубіжної літератури, поділилася цікавими сервісами, що урізноманітнять навчальний процес (AI Comic Factory, TTSMAKER, Pika тощо), на практиці показала як працювати з цими ресурсами.

Наприкінці було зроблено висновок: “Використання таких форм роботи  сприяє урізноманітненню уроків, наближує саме навчання до інтересів учнів, їхніх захоплень, дає змогу розкрити творчий потенціал здобувачів освіти, розвиває вміння аналізувати, досліджувати, створювати”.

Засідання кафедри вчителів пройшло в дружній та невимушеній атмосфері, де кожен мав можливість поставити запитання та  поділитися своїм досвідом, а також почерпнути для себе щось нове та цікаве.

 Шановні колеги, щиро вам дякуємо за позитивну творчу співпрацю на освітній ниві! Ми цінуємо вас і ваш внесок у професійний розвиток та намагатимемось і далі підтримувати творчі задуми та ідеї.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора