A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів біології

Дата: 09.04.2024 16:07
Кількість переглядів: 6

09.04.2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було проведено засідання кафедри вчителів біології на тему: «7 клас НУШ: природнича освітня галузь (біологія)».

Із 1 вересня 2024 року в 7-х класах Нової української школи розпочнеться цикл базового предметного навчання. Це знаменує новий етап в освітній реформі, який потребує ретельної підготовки з боку вчителів і включає опрацювання нормативних документів та добір дієвих педагогічних інструментів. Розуміння засад та ключових компонентів Держстандарту базової середньої освіти є важливою теоретичною базою організації всього освітнього процесу.

Учасники засідання обговорили  модельні навчальні програми для учнів 7-9 класів НУШ з біології, їх компетентнісний потенціал, визначили напрями, за якими школярі мають опанувати базові знання, вміння та навички природничої освітньої галузі згідно Держстандарту базової середньої освіти, затвердженого 30 вересня 2020 р. №898.

Консультантка ВЦПРПП Леврінц Людмила Степанівна звернула увагу присутніх на чотири 4 групи споріднених результатів навчання,  у кожній з яких компетентнісний потенціал галузі реалізується через певні загальні результати навчання учнів. Вчителі також ознайомились з конкретними результатами навчання учнів, що визначають їхній навчальний прогрес за освітніми циклами та орієнтирами  для оцінювання, на основі яких визначається рівень досягнення учнями результатів навчання.

Вчителька біології Виноградівської гімназії, керівник кафедри вчителів біології Плиска Наталія Василівна поділилася досвідом  використання різних методів на різних етапах уроку. Вчителька розказала про те, як покращує адаптації учнів і вчителя у НУШ, використовуючи формувальне оцінювання, метод проєктів, створення учнями коміксів. Наталія Василівна порадила для заохочення учнів до читання  підручника створювати різноманітні завдання.

Учасники отримали практичні поради для реалізації Держстандарту у 7-х класах та дізналися про секрети ефективного навчання на уроках предметів природничого циклу.

Засідання кафедри вчителів пройшло в дружній та невимушеній атмосфері, де кожен мав можливість поставити запитання та поділитися своїм досвідом, а також почерпнути для себе щось нове та цікаве.

Щиро вдячні Наталії Василівні за таку плідну та цінну працю і всім, хто взяв участь у засіданні кафедри та продовжує вдосконалювати свою професійну майстерність! Бажаємо Вам міцного здоров’я,  успіху в усіх починаннях, фінансової стабільності та, звичайно, мирного неба!

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора