A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів математики

Дата: 15.04.2024 15:53
Кількість переглядів: 7

15 квітня 2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося засідання кафедри вчителів математики на тему: «Штучний інтелект в освіті»

Штучний Інтелект – це технологія майбутнього, здатна зробити революцію в людській свідомості. Співмірно, як свого часу винахід парового двигуна або персонального комп’ютера. Головними завданнями науковців у наші часи вважається створення моделі мозку, розкриття таємниць мислення та процесів розуміння. І це вже не далеке майбутнє, а сьогодення. Майбутнє вже настало, воно просто розподілене нерівномірно.

Сьогодні ми обговорювали  дуже актуальне питання, яке торкається кожного з нас: Яким буде майбутнє нашої професії в контексті стрімкого розвитку технологій, зокрема штучного інтелекту (ШІ) , і як це вплине на ефективність навчального процесу ?

Консультантка центру Галина Білак  наголосила , що ШІ відкриває перед нами небачені можливості для індивідуалізації навчання.  Системи зі штучним інтелектом можуть аналізувати стиль навчання кожного учня, його сильні та слабкі сторони, адаптувати навчальний матеріал під конкретну людину, роблячи освіту більш цілеспрямованою та ефективною .

Інтеграція ШІ в освіту дає можливість звільнити вчителів від рутинної роботи, такої як перевірка домашніх завдань або формування тестів , дозволяючи їм зосередитись на більш творчих та важливих аспектах навчання - розвитку критичного мислення, емоційного інтелекту, комунікаційних навичок та інших "м'яких навичок", які машини не можуть викладати.

Однак Галина Андріївна зауважила, що  розвиток ШІ ставить перед нами виклики.  Один з головних - необхідність постійного самовдосконалення та навчання новим технологіям. Ми, як вчителі, повинні бути готові до того, що роль вчителя змінюється: від джерела інформації до наставника, який допомагає учням навчатися вчитися, критично мислити та адаптуватися до швидкозмінного світу . Завдяки ШІ, уроки можуть стати більш ефективними, але лише за умови, що ми, вчителі, вміло інтегруємо ці технології в навчальний процес, зберігаючи при цьому людський вимір освіти.

Щиро дякуємо всім хто взяв участь у засіданні кафедри та продовжує вдосконалювати свою професійну майстерність. Бажаємо Вам енергії, сил, удачі, професійних успіхів та найголовніше миру!


« повернутися

Вхід для адміністратора