A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів трудового навчання

Дата: 19.04.2024 15:43
Кількість переглядів: 7

 19 квітня 2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося засідання кафедри вчителів трудового навчання  на тему: «Проєктно-технологічна діяльність учнів»

«Освіта не досягає точки насиченості»  - афоризм, який дуже достеменно характеризує професію педагога.

          Для того, щоб пробудити в учнів прагнення до творчості, необхідно використовувати різноманітні методи навчання. Особову значимість при цьому має метод проєктів, який  дозволяє школярам у системі оволодіти організацією практичної діяльності по всьому проєктно-психологічному ланцюжку від ідеї до її реалізації в моделі, виробу. Головна особистість цього підходу – активізувати навчання, надати йому  дослідницький характер і, таким чином, передати учням ініціативу в організації пізнавальної діяльності.

         У основі  проєктної діяльності лежить дослідництво, а це завжди творчість.

      Консультантка центру Галина Білак зауважила, що метод проєктів  спрямований на активізацію пізнавальної  самостійності учнів, на розвиток їх творчого потенціалу. Цей метод дає змогу формувати творчу особистість, розвивати комунікативні здібності. Створює умови для творчої самореалізації. Сприяє розвитку інтелектуальних здібностей, пробуджує і розвиває в учнях талант, реалізує їх соціальні потреби, формує мотивацію до навчання.

          Вчитель трудового навчання Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Карабаза Володимир Миколайович наголосив, що метод проєктів розглядається не як підсумкова самостійна робота учнів, а як засіб, який дозволяє надбати навики проєктування і виготовлення виробів, задовольняє індивідуальні потреби людини, а в перспективі – і суспільства, іншими словами - «я зроблю свій світ корисним, красивим, зручним для себе та інших».

           Також   Володимир Миколайович показав цікавий майстер-клас для вчителів громади на тему: «Виготовлення іграшки з дерев’яних паличок».

Щиро дякуємо Володимиру Миколайовичу  за плідну працю і всім хто взяв участь у засіданні кафедри та продовжує вдосконалювати свою професійну майстерність. Бажаємо Вам енергії, сил, удачі, професійних успіхів та найголовніше миру!


« повернутися

Вхід для адміністратора