A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів 3 класу

Дата: 22.04.2024 16:37
Кількість переглядів: 7

22 квітня 2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося засідання кафедри вчителів початкових класів (3 клас) на тему: «Формування основних компетентностей у природничих науках учнів початкової школи».

Мета заходу: ознайомити вчительську спільноту із сучасними методами наповнення змісту уроків  природничої освіти максимально цікавими та корисними навчальними матеріалами, щоб урізноманітнити уроки природничих дисциплін.

Ключовим завданням сучасної початкової освіти є забезпечення всебічного розвитку особистості засобами навчальних предметів. Особливе значення для молодших учнів має якісне засвоєння змісту природничої освіти. Це зумовлено тим, що природничі знання, здобуті під час навчання в початковій школі, є базою для вивчення природничих дисциплін (біологія, хімія, фізика, географія) у середніх і старших класах. Водночас надто важливо вже з перших шкільних років сформувати в учнів систему природничих знань і вмінь, особистісно-ціннісних орієнтацій, необхідних їм для адекватного світосприйняття й цивілізованої взаємодії з природним середовищем.

Консультантка Центру, Фурик Зоя Володимирівна, акцентувала увагу на питаннях:

  • Компетентнісний підхід - актуальне завдання сучасної школи.
  • Використання штучного інтелекту на уроках природничих дисциплін.
  • Як урізноманітнити уроки природничих дисциплін?

Вивчення природничих дисциплін – це подорож у світ цікавого та нового, де кожен крок – це нова сторінка в книзі природи. Ця подорож не має кінця, адже в її основі лежать не лише відкриття, а й безперестанний пошук істини. Сучасний педагог – це усвідомлений практик, який вибудовує взаємодію з дітьми відповідно до їх інтересів і потреб з урахуванням освітнього контексту.

Щиро дякуємо Вам, шановні колеги, за неймовірну енергетику, позитив та співпрацю!

Навчаємося! Розвиваємося! Вдосконалюємося!


« повернутися

Вхід для адміністратора