A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів хімії

Дата: 23.04.2024 16:31
Кількість переглядів: 40

23.04.2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було проведено засідання кафедри вчителів хімії на тему: «7 клас НУШ: природнича освітня галузь (хімія)».

У 2024/2025 навчальному році відбудеться перехід класів НУШ до циклу базового предметного навчання (7-9 класи). Цей новий етап в освіті вимагає від учителів хорошої підготовки, а також опрацювання нормативних документів та вибір дієвих педагогічних інструментів. Розуміння засад та ключових компонентів Держстандарту базової середньої освіти є важливою теоретичною базою організації всього освітнього процесу.

Учасники засідання обговорили дві модельні навчальні програми для учнів 7-9 класів НУШ з хімії, їх компетентнісний потенціал, визначили напрями, за якими школярі мають опанувати базові знання, вміння та навички природничої освітньої галузі згідно Держстандарту базової середньої освіти, затвердженого 30 вересня 2020 р. №898.

Консультантка ВЦПРПП Леврінц Людмила Степанівна звернула увагу присутніх на чотири 4 групи споріднених результатів навчання,  у кожній з яких компетентнісний потенціал галузі реалізується через певні загальні результати навчання учнів. Вчителі також ознайомились з конкретними результатами навчання учнів, що визначають їхній навчальний прогрес за освітніми циклами та орієнтирами  для оцінювання, на основі яких визначається рівень досягнення учнями результатів навчання.

Вчителька хімії Буківської ЗОШ І-ІІІ ст., член творчої групи Біловар Катерина Степанівна  поділилася досвідом  використання різних методів на різних етапах уроку. Вчителька розказала про те, як формує в учнів ключові компетентності учнів уроках та в позаурочний час, використовуючи різні прийоми та методи на. Катерина Степанівна більше уваги приділила таким прийомам, як кластер, лепбук, ромашка Блума, «Секретне повідомлення», «Загадкова огорожа», порадила створювати різноманітні завдання, що допоможуть розкрити творчий потенціал здобувачів освіти, розвивають вміння аналізувати, досліджувати, створювати.

Учасники отримали практичні поради для реалізації Держстандарту у 7-х класах та дізналися про секрети ефективного навчання на уроках предметів природничого циклу.

Засідання кафедри вчителів пройшло в дружній та невимушеній атмосфері, де кожен мав можливість поставити запитання та поділитися своїм досвідом, а також почерпнути для себе щось нове та цікаве.

Щиро вдячні Катерині Степанівні за таку плідну та цінну працю і всім, хто взяв участь у засіданні кафедри та продовжує вдосконалювати свою професійну майстерність! Бажаємо вам старанних і вдячних учнів, особистого успіху, фінансової стабільності та, звичайно, здоров’я і мирного неба!


« повернутися

Вхід для адміністратора