A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Засідання кафедри вчителів інформатики та ІКТ

Дата: 25.04.2024 17:33
Кількість переглядів: 6

25.04.2024 року на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося засідання кафедри вчителів інформатики та ІКТ на тему: «Проблеми інформаційної безпеки. Етика та відповідальність у креативній інформатиці».

Вже зараз інформаційні технології зачіпають фундаментальні права людини, стосуючись захисту авторських прав, інтелектуальної свободи, відповідальності й безпеки. Інформаційна етика розглядає проблеми власності, доступу, приватності, безпеки й спільності інформації. Розвиток інформаційних технологій справляє величезний вплив на всі сторони життя сучасної людини. На фоні глобалізації сучасного світу особливе значення мають питання інформаційної етики на фоні міжнаціональних, міжкультурних та міжконфесійних відносин. Одним із основних завдань інформаційної етики в сучасних умовах простого і широкого доступу кожної людини до інформаційного поля є розробка правил ведення дискусій в інтернеті.

Габріелла Павлівна Варга, вчителька інформатики Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, виступила перед колегами із темою «Етика та відповідальність у креативній інформатиці». Педагогиня ознайомила колег з основними теоретичними аспектами даної теми, а саме, що таке креативна інформатика, які принципи етики та відповідальності застосовують у креативній інформатиці, з якими потенційними ризиками можуть зустрітися учні в інформаційному просторі, а також акцентувала увагу присутніх на важливості ролі вчителів при формуванні етичної свідомості учнівства.

Крім того, Габріелла Павлівна поділилася з колегами різними методами навчання, які використовує в своїй педагогічній діяльності, щоб залучити учнів до роботи та зробити уроки більш цікавими.

По закінченню виступу педагоги мали можливість обговорити таку, без сумніву, важливу тему та поділитися своїми методами навчання інформаційної безпеки.

Щиро дякуємо всім учасникам засідання за виділений час, можливість, а головне бажання приєднатися до нашого засідання! Живемо, працюємо, навчаємось!


« повернутися

Вхід для адміністратора