A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Онлайн-вебінар на тему: «Інформаційна гігієна та цифрова безпека як важливі компетентності сучасного педагога»

Дата: 28.05.2024 16:20
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Життя сучасної людини неможливе без інформації. Володіння відомостями про навколишній світ та процеси, що протікають в ньому визначає ступінь адекватності сприйняття суб'єктами навколишньої дійсності і як наслідок – обґрунтованість рішень та дій, що приймаються. Проте є потенційна загроза впливу неякісної інформації (недостовірної, фальшивої, дезінформації), а також впливу надмірного об’єму доступної інформації. Неякісна інформація є загрозою інформаційній безпеці особистості, бо може бути небезпечним інформаційним впливом на психіку й свідомості людини: маніпулювання свідомістю, дезінформування.

Фото без опису

Для формування у педагогів Виноградівської громади інформаційної гігієни 28.05.2024 на базі КУ «Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся вебінар на тему: «Інформаційна гігієна та цифрова безпека як важливі компетентності сучасного педагога».

Фото без опису

Учасники вебінару розглянули основні теоретичні аспекти інформаційної гігієни та цифрової безпеки, а також мали можливість обговорити, як не потрапити на гачок маніпуляторів в інтернеті, у соцмережах та онлайн-ЗМІ. Ці знання допоможуть пояснити рідним та колегам, які небезпеки чатують на них в онлайні. Адже розуміння важливості заходів безпеки, піклування про надійні та перевірені онлайн-платформи, захист своїх пристроїв, свідома поведінка в Інтернеті є запорукою становлення ефективного та безпечного освітнього процесу.

Фото без опису

Шановні колеги, щиро дякуємо Вам за ваше бажання навчатись впродовж життя і участь у вебінарі!


« повернутися

Вхід для адміністратора