A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Виноградівської міської ради Закарпатської області

Онлайн-вебінар на тему: „Як допомоготи дитині адаптуватись до 1-го та 5-го класів”.

Дата: 10.06.2024 14:46
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

10.06.2024  на базі  КУ „Виноградівський центр професійного розвитку педагогічних працівників”  проведено вебінар   на тему: „Як допомоготи дитині адаптуватись до 1-го та 5-го класів”.

Фото без опису

         Перший та п’ятий класи часто вважаються найбільш стресовими для школярів. Адже в першому дитина потрапляє в нове середовище – знайомиться з новими дітьми та новими дорослими, вчителями. У п’ятому класі учні починають навчання в середній школі з більшою кількістю предметів, кожен із яких викладає інший вчитель чи вчителька. Іноді учні йдуть у п’ятий клас до іншої школи, тож доводиться знайомитися з новими однокласниками та шкільним простором.

        Директорка центру Віра Столець  акцентувала увагу  учасників вебінару на  що мають звернути увагу батьки та освітяни перед 1 вересня, аби “повернення за парти” не стало для дітей додатковим стресом. Учасники вебінару розглянули питання:

  • як пом’якшити звикання дітей до школи;
  • чим відрізняється адаптація першачків та п’ятикласників;
  • які зміни в дитячій поведінці є нормальними.

       У процесі навчання у школі дитина переходить через ті чи інші кризові етапи, кожний із яких має свою специфіку, свої проблеми, що потребують особливої уваги педагогів, батьків та психологічної служби. Було звернено увагу присутніх на те що, ступінь готовності до шкільного навчання оцінюється, як правило за такими сферами: біологічна, соціальна та психологічна. Розглянуто основні причини дезадаптації. Тільки безумовне сприймання дитини батьками, розуміння та підтримка в складних ситуаціях створюють відчуття захищеності, внутрішнього комфорту дитини.

Фото без опису

          Попри те, що викликів справді багато, бажаємо дітям, батькам та освітянам знайти в собі сили здолати їх легко та впевнено.

         Шановні колеги, щиро Вам дякуємо за вашу кропітку щоденню працю! Ми цінуємо  Вас і  ваш внесок в  професійний розвиток.  Бажаємо вам енергії, сил, терпіння, удачі і нових професійних успіхів.

Фото без опису

     Зберігаємо спокій. Віримо в ЗСУ. Разом до перемоги!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора